Kookouders

Onze kookouders zijn fantastische vrijwilligers die een heel (of een deel ervan) kamp voor ons komen koken. Zij slapen altijd in tentjes ergens op het kampterrein en zorgen voor de heerlijkste maaltijden.

’s Morgens brood, choco, confituur, melk, koffie, smeerkaas en af en toe een kleine lekkernij zoals peperkoek, speculaas of een lekker stuk chocolade.

’s Middags krijgen we altijd eerst een heerlijke kom soep en daarna lekkere maaltijden die eigenlijk elk jaar hetzelfde zijn waardoor ook elk jaar iedereen zijn of haar favoriete maaltijd heeft waar hij of zij naar uitkijkt.

- Spinaziepuree met worst
- Gevogeltesaté met koude patatjes en groentjes.
- Gebraad met boontjes, pattatenblokjes en pepersaus of champignonsaus.
- Hamburger met patatjes en appelmoes (koud of warm)
- Stoofvlees met friet (enkel voor de kleinsten en hun leiding)
- Spaghetti (Met of zonder bestek?)
- Wortelpuree met fishsticks.
- Kipfilet met rijst, curry of zoetzure saus en ananas of perzik
- Vol-au-vent met puree

Zoals je ziet valt er niet te kiezen eigenlijk en geloof het of niet maar al deze maaltijden zijn altijd tip top in orde en het gebeurt geregeld dat om een 5de portie vragen niet meer gaat omdat iedereen al zo veel gegeten heeft. En dan moeten de dessertjes er nog bij ook! Frangipanekkes, vanillepudding, yoghurt met grenadine, rijstpap, dame blanche, 2-kleurenpudding, fruitsla, chocomousse en cornetto!!! Al deze dessertjes zijn al gepasseerd en ze komen elk jaar terug.

En s’avonds eten we ook geregeld brood al wordt hier naast kip-curry, préparé en vleessla ook wel eens ballekes in tomatensaus bijgegeven, pittvlees of frikadon met kriekskes. Gewoonweg overheerlijk!

En ja we pleiten schuldig: er komt een heel aantal volk van kamp terug met 1 of 2 kilo erbij maar dat nemen we er graag bij voor wat eigenlijk wel de 10 beste culinaire dagen van het jaar zijn.

Bedankt kokkie’s! Jullie zijn geweldig (lekker)!
Kookouders